ХОМЕНКО ЮЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА,

керівник гуртків "Творча майстерня" та "Образотвоче мистецтво" НБДЮ

В маленькім місті жінка є чарівна/Files/images/getImage 99.jpg

У справі кожній – фея і царівна.

Чудовий голос, ніжні, вмілі руки,

Що відганяють болі і розлуки.

У світі творчості живе ця чарівниця,

Закохана у рукоділля до безтями,

Ви на її творіння подивіться –

Усе одразу ж зрозумілим стане.

Вона працює педагогом,

Талант дарований їй Богом,

Вона між учнями своїми розділяє,

Традиції прадавні зберігає

В світ творчості, краси й добра

Завзято йде за нею дітвора.

/Files/images/юля1.jpg

ЗАЯВКА

на участь у IІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» у 2015/2016 навчальному році

1.

місто

м. Ніжин

2.

Номінація

Керівник гуртка декоративно-ужиткового мистецтва

3.

Прізвище, ім’я, по батькові конкурсанта

Хоменко Юлія Володимирівна

4.

Посада

Керівник гуртка

«Творча майстерня»

5.

Повна назва закладу (відповідно до статуту закладу)

Ніжинський Будинок дітей та юнацтва

6.

Адреса закладу, телефон, електронна пошта

м. Ніжин Чернігівської обл., вул. Богуна, 14 Б,
(04631)7-19-15, virginia688@yandex.ua

7.

Посилання на веб-сайт, де розміщено портфоліо учасника Конкурсу

http://www.nizhyn-bdu.edukit.cn.ua

8.

Мобільний телефон

9.

Електронна адреса

homenkojulija@gmail.com

10.

Освіта

вища, НДУ ім. М. Гоголя, 2006 р.

11.

Стаж педагогічної роботи

15

12.

Стаж роботи на посаді

15

13.

Державні нагороди, відомчі та регіональні відзнаки, наукові, педагогічні звання.

Диплом МОН України, Грамота ОблУОН,
Грамота Ніжинського УО,
Грамота Ніжинського УКіТ,
звання «Народний майстер Ніжина»

Хоменко Юлія Володимирівна народилася 6 серпня 1980 року в місті Ніжині Чернігівської області. Після закінчення ЗОШ №14 вступила до Ніжинського училища культури та мистецтв ім.М.К. Заньковецької на спеціалізацію «Декоративно-ужиткове мистецтво», яке закінчила з відзнакою у 2000 році. Того ж року вступає до Ніжинського державного університету на факультет Практичної психології та соціальної роботи, 2000-2006 рік. Ще навчаючись на останньому курсі училища починає працювати у Ніжинському Будинку дітей та юнацтва, керівником гуртка «Художня вишивка» та «Образотворче мистецтво».
Чуйний педагог, талановита майстриня Хоменко Ю. В. володіє такими техніками як художня вишивка, витинанка, батик, бісероплетіння, квілінг, валяння. Але найбільше вона працює в техніці розпису тканини – батик, створює картини, а також різноманітні аксесуари – шарфи, хустки у даній техніці.
Авторські виставки майстрині проходили у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею у лютому-березні 2013 року, та у червні 2014 . У 2015 році їй присвоєно почесне звання "Народний майстер Ніжина"
2010- 2013 рік працює викладачем спеціальних дисциплін спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво» при Ніжинському училищі культури та мистецтв.
Цього року виповнюється 15 років педагогічної діяльності Юлії Володимирівни Хоменко, яка зараз працює у Будинку дітей та юнацтва керівником гуртка «Творча майстерня» та «Образотворче мистецтво» за своїми авторськими програмами.
Пріоритетним напрямком роботи гуртка педагог вважає утвердження і розвиток національної системи виховання як провідного чинника культурно-національного відродження. Без цього духовного багатства повноцінний внутрішній світ людини неможливий.
Основне завдання гуртків – розвинути зацікавленість дітей до декоративно- ужиткового мистецтва. Гуртківці отримують всі необхідні знання та навички для продовження навчання та створенні власних авторських робіт. Особливу увагу приділяє новій для вихованців техніці валяння, створення об`ємних іграшок.
Захоплено вихованці працюють в техніці розпису тканини – батик, паперового декору – витинанки та виробів з фетру. Заняття у на яких вивчалася техніка паперової філіграні – квілінг, завжди проходять на високому творчому рівні, адже саме у цій техніці, як не в якій іншій можна проявити фантазію та творчий підхід.
Дітей приваблює практична діяльність, в якій яскраво виражені елементи як продуктивного, так і пізнавального, дослідницького, пошукового, евристичного методів навчання. Створення власних «шедеврів» сприяє розвиткові уяви, фантазії, світогляду, почуття краси та міри, акуратності, пошукові в звичайному прекрасного.
Виготовлені руками вихованців Юлії Володимирівни вироби неодноразово експонувалися на міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних виставках, на традиційному в м. Ніжині Покровському ярмарку, були неодноразовими переможцями різнорівневих конкурсів малюнку й декоративно-прикладного мистецтва.
Юлії Володимирівні притаманні широка ерудиція, невпинні пошуки в методиці гурткової роботи. Вона знаходить такі методи й прийоми роботи з гуртківцями, які б допомагали їм навчитися з радістю й захопленням, здобувати знання й практичні навички в атмосфері творчості й гордості за свої успіхи.
Вивченню інтересів і нахилів, професійному самовизначенню гуртківців сприяє комплекс заходів: екскурсії, зустрічі з представниками творчих професій, виховні бесіди, вікторини, конкурси.
Керівник гуртка систематично працює над удосконаленням педагогічної освіти батьків; ділиться досвідом роботи з педагогами, проводить майстер-класи, виступає з доповідями на семінарах, конференціях, готує методичні розробки окремих тем, виховних заходів.
Особливу увагу приділяє формуванню дитячого колективу. З присутнім їй педагогічним тактом нагадує дітям про обов’язки, вміло керує взаємовідносинами. Звертає увагу на прояв у вихованців доброзичливості, тактовності, бажання допомогти у скрутну хвилину, засуджує егоїзм, грубість, несправедливість.
Щира, людяна, доброзичлива. Вона невід’ємно пов’язує свою професійну діяльність з національними та світовими надбаннями в галузі декоративно-прикладного мистецтва. Має великий творчий потенціал, цікаві плани та ідеї, ясно окреслює перспективу розвитку колективу гуртка «Творча майстерня».
Робота педагога позашкільного закладу – це постійний творчий пошук. Тому не випадково педагогу доводиться із багатьох методів та прийомів, форм і засобів навчання та виховання вибирати найбільш оптимальні та ефективні для гуртківців. А це під силу лише педагогу, який володіє науковим матеріалом та методикою викладання предмету, має чуйне материнське серце, ніжну душу, доброту і терпіння до своїх вихованців. Юлії Володимирівні Хоменко притаманні всі ці якості.
/Files/images/IMG_1470.JPG
Усе, що вмію і люблю,
Я дітлахам передаю.
Для мене учень – співтворець,
Товариш і натхненник.
В лункому стукоті захоплених сердець,
Коли мій кожен вихованець відчува, що він – митець,
А оченята сяють радо і відверто, -
Вбачаю і вершу своє педагогічне кредо.
/Files/images/IMG_3056.JPG
Матеріали з досвіду роботи
Ю. В. Хоменко:

Заняття "Силуетна витинанка" https://yadi.sk/d/7f7Pozvzo7eLU

відео заняття https://www.youtube.com/watch?v=uW5ABn1mRNg

Дефіле-показ робіт у техниці "батик" https://www.youtube.com/watch?v=ZqFp9pFHUno

Методичні рекомендації Хоменко https://yadi.sk/d/0uCr0Hllo7cat

Творчий проект https://yadi.sk/i/N7XbE1udo7eZj

Цікаві новини з життя гуртка "Творча майстерня" дізнайтесь за посиланням https://vk.com/public105142441

Кiлькiсть переглядiв: 592

Коментарi