Творчість на захисті миру.

2014-12-20

/Files/images/Рисунок1.jpg

У сучасному суспільстві, як ніколи гостро стоїть і потребує вирішення проблема формування духовних цінностей людини. Саме вирішенню цієї проблеми зорієнтована діяльність позашкілля. Як писала Софія Русова: «Позашкільна освіта ставить собі метою – дати всьому людові в країні гармонійний культурний розвиток, який дасть кожній людині певну свідомість своїх громадянських і людських обов’язків».

Формування громадянина – патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, високою духовністю, виховання громадянина здатного побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини - ось першочергові завдання над якими працює педагогічний колектив НБДЮ.

Україна – єдина, сильна, соборна держава. І в цей складний час, не дивлячись на всі політичні розподіли нашої держави ми переконані, що дуже важливим є слово, пісня, хореографічне мистецтво, які мають величезний вплив на глядача. У пісні, танці, вірші можна передати не лише маленьку історію життя, тієї чи іншої події, а й значні події країни./Files/images/image (1).jpg

Свій творчий звіт за І семестр «Янгол миру охороняє Україну» художні колективи НБДЮ присвятили рідній Україні, а також всім, хто стоїть на її захисті, хто вболіває за її суверенність та незалежність.

/Files/images/DSCN3860.JPGБлагодійному концерту передувала акція «Зігрій теплом захисника Вітчизни». Ведучі концерту звернулися до присутніх у залі зі словами вдячності за те, що не залишаються осторонь біди, яка спіткала нашу країну. Кошти у сумі 1500 грн., теплі речі, власноруч виконані гуртківцями НБДЮ малюнки та листівки зі словами підтримки, були передані для бійців в зону АТО через о. Сергія зі Всіхсвятської церкви.

Концерт пройшов в атмосфері високого духовного піднесення, дав поштовх у формуванні власного світогляду кожної дитини. Адже патріотизм – це не тільки знання історії, це знання звичаїв і традицій країни і повага до них, це любов до батьків, родини, рідного краю. Взагалі за І семестр 2014-2015 н. р. у Ніжинському Будинку дітей та юнацтва 3100 учасників було залучено до 58 різноманітних виховних заходів, покликаних ознайомлювати дітей зі світовими та вітчизняними художніми та культурними цінностями, утверджувати історико-притаманні українському народові високі моральні цінності, а також сприяти більш широкому спілкуванню дітей, педагогів та батьків.

/Files/images/DSCN3842.JPG

/Files/images/image (2).jpg/Files/images/image.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi