• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перемогли у II всеукраїнському "ЕКОкласі"

Перемогли у II всеукраїнському "ЕКОкласі"

2015-05-18

/Files/images/210515_eko.jpg

18 травня 2015 року у київському планетарії "ATMASFERA 360" відбулася церемонія нагородження фіналістів II всеукраїнського конкурсу для учнівської молоді "ЕКОклас", ініційованого Геннадієм Виходцевим, керівником групи компаній "ФОКСТРОТ". Під слоганом "Твій перший дорослий проект" конкурс об'єднав зусилля дітей, батьків, вчителів і всіх небайдужих у вирішенні екологічних проблем регіонів України. Кількість учасників цього року збільшилася від 20 тисяч до 700 тисяч!

1 місце у номінації «ЕКОкреатив» посіли вихованці гуртків "Абетка безпеки" та "Фітодизайн" Ніжинського Будинку дітей та юнацтва із проектом "Їдкий і ненавесний дим заважає жити всім".

- Враження від конкурсу – величезні, а ідея гуртувати дітей навколо такої корисної справи – беззаперечна, - розповідає Лариса Петренко, керівник гуртка "Фітодизайн"

Минулого року гуртківці дійшли до фіналу першого конкурсу, але лідерська позиція їм не дісталася. Тому в цьому році вони вирішили боротися за перше місце із роботою проти забруднення нашого краю димом. Провели рейди-спостереження, зробили фото-звинувачення порушників, пояснили городянам про шкоду диму, роздаючи звернення-листівки, зустрічалися із владою міста. А ще розробили настільну колективну гру на два поля (для дошкільнят і учнів початкової школи) "Урятуй від диму рідну Україну" та збірку коміксів "Як приручити дим", зібрали добірку колективних роздумів "Дим війни", створили панорами воєнних дій в зоні АТО, листи та обереги для захисників України.

Оцінювання переможців і вибір найкращих проектів здійснювало профільне журі: Ганна Корнієнко, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник лабораторії діяльності позашкільних навчальних закладів Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук; Галина Будаш, асистент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Олена Мельникова, національний координатор програми SPARE в Україні; Тамара Радченко, завідуюча відділом екології Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України; Олена Милованова, pr-менеджер мережі "Фокстрот"; Євген Щепкін, художник Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України.

Авторів найкращих робіт на церемонії нагородження привітали не тільки організатори, а й партнери - президент міжнародного фонду "Скорочення ризиків" (RiskReductionFoundation) Володимир Костерін, заступник директора Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України Вікторія Тараненко та начальник відділу змісту позашкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України Наталія Бєлоглазова.

Організатори подарували школярам-переможцям не тільки візит до Києва на фінал "ЕКОкласу", а й відзнаки та сюрпризи від "Фокстроту" та польського виробника флеш-пам'яті Goodram (партнера конкурсу). А журнал "Единственная" (медіа-партнер конкурсу) подарував педагогам власні подарунки. Після нагородження на всіх гостей чекав приємний сюрприз: виконання з улюбленими артистами - групою "Авіатор» - легендарної пісні «Трава у дома», у приспіві якої прозвучали слова про «ЕКОклас». А по тому була автограф - та фотосесія з улюбленими селебрітіз, ігри та вікторини, повнокупольне відео "На блакитній планеті" від українських аніматорів, в якому планета Земля представлена у всьому її біологічному різноманітті, що неодмінно надихне усіх нас на нові екологічно-значущі звершення.

/Files/images/S1660003.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi