• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Атестація педагогічних працівників 2016

Атестація педагогічних працівників 2016

2016-04-08

/Files/images/15496255.jpg

Атестація педагогічних працівників – це підсумок наполегливої професійної діяльності. Це визначення їхньої відповідності зайнятій посаді, рівню кваліфікації. Залежно від цього та стажу педагогічної роботи їм установлюється кваліфікаційна категорія, визначається тарифний розряд оплати праці, присвоюється педагогічне звання. Основною метою атестації є активізація творчої професійної діяльності педагогів, стимулювання безперервної фахової та загальної освіти, якісної роботи, підвищення відповідальності за результати навчання і виховання, забезпечення соціального захисту компетентної праці.

В основі проведення атестації лежать принципи: демократизму, загальності, всебічності, систематичності, колегіальності, доступності та гласності, безперервної освіти і самовдосконалення, морального і матеріального заохочення.

30 березня було проведено засідання атестаційної комісії Ніжинського БДЮ відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників.

Атестація педагогічних працівників – система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання педагогічної діяльності, стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності та росту їх професійної майстерності, за якою визначаються відповідність педагогічного працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна тарифний розряд та категорія.

Метою атестації є стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності навчально-виховного процесу.

Педагоги, що атестувалися в цьому році, керівники гуртків Шевченко О. Л., Коросько В. В., Забродська І. М. підтвердили 10 кваліфікаційний розряд, методисту Білан С. В. присвоєна ІІ кваліфікаційна категорія. Вітаємо наших колег!!!!

У відповідності до плану роботи Ніжинського управління освіти 8 квітня відбулося засідання міської атестаційної комісії. Члени комісії – начальник управління освіти Крапив'янський С. М., заступник начальника Пономаренко Н. О., голова профспілки працівників освіти Сорокін В. К., головні спеціалісти, методисти, керівники навчальних закладів забезпечили відкритість і прозорість перебігу атестації.

Цього року на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 08.08.2014 №1135 «Про внесення змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників» також проведено атестацію керівників закладів освіти. Атестація керівника – це важливий етап його професійного життя, точка опори для подальших здобутків і звершень на педагогічній ниві. Вітаємо директора НБДЮ Забродську І. М. та заступника директора з НВР Постнікову О. Ю з успішним проходженням атестації!

Під час атестації розглядалися питання щодо присвоєння та відповідність кваліфікаційних категорій, педагогічних звань. Вітаемо педагогів НБДЮ Хоменко Ю. В. та Яременко Н. Г. з присвоєнням їм звання "керівник гуртка-методист", а методиста Яременко Н. Г. з підтвердженням вищої кваліфікаційної категорії!

Аналіз підсумків атестації педагогічних працівників свідчить про те, що вона стала чинником професійного зростання педагогів закладу. Цьому сприяла ціла низка обставин, у тому числі різноманітність форм методичної роботи, спрямованої на виявлення, вивчення, пропаганду та поширення оригінального та інноваційного досвіду через виставки педагогічних ідей, відкриті заняття та виховні заходи, аукціони методичних ідей, конференції, семінари, творчі звіти тощо. Все це спонукало педагогів закріпити здобуте в роботі, почути нове, зануритись у теорію навчально-виховного процесу, ознайомитися з новими методиками, прийомами роботи, зустрітися з практиками, науковцями, прочитати багато необхідної літератури.

Атестація – важливий етап в житті кожного педагога. Вона розкриває динаміку професійного росту, демонструє майстерність, стає підсумком наполегливої професійної діяльності, озброює педагога, дає поштовх до нового, до експериментування.

Хочеться привітати педагогів закладу з успішним проходженням атестації. Побажати їм міцного здоров'я, мирного неба,успіхів на освітянській ниві та творчих злетів, вироблення індивідуальної стратегії, професійного розвитку на наступний міжатестаційний період.

Кiлькiсть переглядiв: 236

Коментарi