Парад бойових козачат

2016-04-08

/Files/images/11042016_kozachata5.jpg

З метою військово-патріотичного виховання молодших школярів, виховання відваги та любові до своєї Батьківщини в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької гри-випробування «Котигорошко» 8 квітня 2016 року у приміщенні ЗОШ №15 відбувся загальноміський конкурс «Парад бойових козачат», в якому взяли участь учні молодших класів ніжинських шкіл. Свято було підготовлено методистом Ніжинського будинку дітей та юнацтва Білоусовою М. І. у співпраці з педагогами-організаторами шкіл міста.

/Files/images/DVah_et95GA.jpg

Проведення конкурсу було спрямовано на вирішення таких завдань: сприяння фізичному загартуванню молодших школярів засобами фізичної культури та спорту, формуванню у дітей комплексу навиків і вмінь діяти індивідуально та колективно; соціальній адаптації дітей на основі козацьких морально-світоглядних цінностей; розширення знань про козацтво та захисників України.

За традицією свято розпочалося зі спільного виконання Державного гімну України та віддання честі Державному прапору, право внеси який було надано прапорній групі ЗОШ № 7переможцю міського конкурсу «Шануймо велич прапору держави».

Кожна школа представила свою команду з 10 учнів, один з яких був командиром. Командири загонів здавали рапорт головному отаманові, разом зі своєю командою показували різні стройові прийоми та марширували, співаючи пісні, влучно відповідали на запитання вікторини.

Козаки завжди славились своєю силою, спритністю, мали гостре око, розумні голови. Усі без винятку загони яскраво довели, що є гідними нащадками козаків. Юні ніжинські козачата і словом, і ділом підтвердили свою приналежність до славного козацького роду. Журі конкурсу на чолі з директором НБДЮ Забродською І. М. враховувало назву команди, девіз, емблему, зовнішній вигляд учасників, рівень знання історії українського козацтва, організованість, якість виконання стройових команд, маршової пісні. Поки журі підводило підсумки, глядачі насолоджувалися виступами художніх колективів шкіл міста та НБДЮ.

Журі складно було визначити переможців, бо носити горде ймення «козак» справді гідні усі учасники конкурсу, а саме молодші школярі ЗНЗ № 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17. Всі загони, які брали участь у Параді бойових козачат, отримали Грамоти та пам’ятні призи. В результаті конкурсу перше місце здобула команда ЗОШ №10, друге місце зайняла команда ЗОШ №15, третє місце виборола ЗОШ № 14. Були відзначені грамотами командири загонів ЗОШ №1, № 7, № 13, гімназії № 3. Загін ЗОШ № 12 отримав подяку від кошового отамана, полковника С. В. Данілова.

В кінці свята козачата шкіл міста Ніжина урочисто присяглися гаряче любити свою Батьківщину, жити, вчитися і боротися за процвітання неньки України!

/Files/images/11042016_kozachata9.jpg/Files/images/11042016_kozachata12.jpg/Files/images/11042016_kozachata57.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 320

Коментарi