«Ми – за життя без сміття!»

2016-05-23

/Files/images/P5230399.JPG

Україна – одна з найбільш забруднених і екологічно напружених країн світу. На сьогодні в Україні проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища.

Славне історично-культурне місто Ніжин сьогодні не завжди виглядає привабливим. Причиною є стихійні звалища, смітники, які заполонили не тільки околиці міста, а й центральні вулиці та сквери. Не впізнати узбережжя річки Остер, яке приваблювало відпочиваючих чарівними куточками природи, бо на кожному кроці – бите скло, різний непотріб.

Коли навколо тебе сміття, то що ж буде в душі?! Нажаль, сьогодні знайдеться не багато людей, які дійсно усвідомлюють проблему смітників та відходів у сучасності. Дехто вважає, що нічого не трапиться, якщо я кину папірець, недопалок, викину пляшку з-під напою, залишу в лісі недоїдки, а насправді ми бачимо навколо жахливі сміттєзвалища. По тому, як суспільство ставиться до проблеми сміття можна судити наскільки воно цивілізоване.

Екологічне виховання дітей та учнівської молоді – постійна тема семінарських занять педагогів-організаторів шкіл міста. Розв’язання екологічних проблем можливе лише за умов об’єднання зусиль державних органів влади, громадян міста. Тому стала актуальною допомога дітей, дорослих, які активно приєднуються до екологічного руху. Таким прикладом стала участь педагогів-організаторів шкіл міста на чолі з методистом НБДЮ Білоусовою М. І. у Всеукраїнській акції «Чисте місто». /Files/images/P5230388.JPG

Дуже хочеться привернути увагу кожного до появи куп сміття у рідному місті, спонукати в мешканців свідоме бажання зробити своє місто чистішим, красивішим.

Люди, задумайтесь! Згадайте про те, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять і навчіться вже дійсно цінувати те, що ви маєте. А маєте ви прекрасне місто і країну, в яких набагато приємніше ходити по чистим, незасміченим вулицям.

/Files/images/P5230395.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 294

Коментарi