"СМАРАГДОВІ ВИТОКИ - 2016"

2016-05-24

/Files/images/S6Ii8cN20gc.jpg
Знов мелодія гуцульської трембіти скликала на свято творчу юнь з усієї України. Це свято – фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки», який збирає камінчик до камінчика коштовне намисто з юних талантів. З кожним роком намисто це збагачується все новими та новими смарагдами з усієї України. Понад 500 школярів зі всієї Україні з'їхались до Мукачева, щоб взяти участь у фестивалі народного мистецтва.
З 18 по 23 травня делегація Ніжинського БДЮ брала участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі дитячої творчості "Смарагдові витоки" в м. Мукачево. Урочистим парадом юних талантів стартував дитячо-юнацкий фестиваль народного мистецтва "Смарагдові витоки" у п'ятницю, 20 травня. Колона дітей – учасників фестивалю у святкових костюмах вирушає до центральної площі Мукачева. Перехожі посмішками та оплесками підтримують конкурсантів, фотографують їх на камери мобільних телефонів. Зупинившись біля Мукачівської ратуші, за кілька хвилин учасники створюють величезне барвисте коло. Урочисто-святковий звук гірської трембіти оголошує початок фестивалю.Відкриття фестивалю-конкурсу у центрі міста відбулось за участі мера Мукачева Андрія Балоги, який звернувся до учасників зі словами вітань. Цілу суботу у Парку Перемоги проходила конкурсна програма, де організатори та експерти визначали кращих учасників фестивалю-конкурсу народного мистецтва. Під час фестивалю були організовані майстер-класи.
/Files/images/p_140693_12_gallerybig.jpg
Після святкового гала-концерту, відбулося нагородження учасників фестивалю. Переможців визначали у чотирьох категоріях: образотворче мистецтво, декоративно-ужиткове та художні ремесла, хореографія і вокал.
Дипломи ІІІ ступеня у номінації "Декоративно-вжиткове мистецтво" отримали Лісовець Катерина та Пономаренко Надія, дипломами за участь у конкурсі відмічені Бублик Юлія, Остапенко Дарія, Коваль Вікторія, Ярешко Ольга. Директору НБДЮ Забродська І. М., методисту Ярешко О. С., керівнику гуртка Хоменко Ю. В. оголошено подяку за вагомий внесок у розвиток української народної творчості./Files/images/Dr_wF9VAHRs.jpg
Поїздка до Мукачево надовго запам'ятається її учасникам не тільки високою оцінкою творів талановитих ніжинських митців, а й безліччю нових знайомств, гарними враженнями від гостинного Закарпатського краю!

/Files/images/N36vGhNfSFU.jpg/Files/images/luLz91UG8YQ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 334

Коментарi