Славимо ніжинський огірок!

2016-09-16

/Files/images/огірок на сайт.jpg

Славимо ніжинський огірок!

Свято каштана - у Франції, томатний фестиваль - в Іспанії, гарбуза – в Австрії, кавуна - на Херсоншині ,

Огірка – у НІЖИНІ, в Україні, на Чернігівщині!

Більш 350 років по світу йде слава про ніжинські огірки.

Чумацькими обозами, а потім і вагонами розходилися діжки з огірками і несли вони ім’я Ніжина аж до європейських столиць, тож кому, як не ніжинцям поширювати заслужену славу ніжинських огірків та примножувати традиції рідної землі, надбання предків, які століттями зберігали його ексклюзивність.

17 вересня в рамках відзначення Дня міста Ніжина у Шевченківському парку проводиться IVфестиваль«Його величність, Ніжинський огірок».

Програмою передбаченопрезентації творчих територій, виставок, цікаві конкурси, дегустації, сюрпризи та цікава концертна програма.

Ніжинці знають і зберегають секрети солінь, передаючи їх із покоління в покоління. У цьому році народним голосуванням на майданчику «Найсмачніший огірок» обиратимуть кращі огіркові соління. А для тих, хто присмачить усе це національним колоритом, українським гумором, додасть фантазії та самобутності, готуються подарунки від ніжинського майстра-бондаря та організаторів свята. Тож чекаємо усіх бажаючих взяти участь у конкурсі!

Сподіваємось, що учасники фестивалю здивують глядачів оригінальними ідеями і креативними презентаціями ОГІРКА Ніжинського!

Славимо разом історичну візитку нашого краю!

Заявки на участь у фестивалі подаються до оргкомітету за тел. 23551, 53931,0963771108 (Бассак Тетяна Федорівна), 0677558067(Купрій Антоніна Вікторівна)

Фестивальна програма розпочинається з 11-ої години.

/Files/images/сім’я на сайт.jpg

………………………………………………………….

«В Нежине, вынырнув из-под колес вагона, с таинственным и взбудораженным лицом выскакивает мальчишка. Под мышками у него два бочонка с солеными огурцами.

- Пятнадцать лимонов! – пищит мальчишка.

- Давай их сюда! – радостно кричит пассажиры, размахивая деньгами…..Пассажиры устремляються в погоню за нежинскими огурцами и покупают их без нарушения правил и с нарушением таковых.

Михаил Булгаков « Путевые заметки»(1923 г)

Кiлькiсть переглядiв: 360

Коментарi