Малюнок – реалізація Божого Дару

2016-11-20

/Files/images/БЛАЖЕННІШИЙ МИТРОПОЛИТ ВОЛОДИМИР, 2016 р..JPG

20 листопада у Національній дитячій бібліотеці України відбулось офіційне урочисте відкриття тематичної виставки дитячих малюнків «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира присвячується…».

Конкурс-виставку започатковано Просвітницьким Центром Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира з метою виявлення, розвитку, підтримки талановитих дітей та молоді, формування їх світогляду, поширення серед підростаючого покоління ідеї цінності знань про історичні постаті нашої землі, активізації пізнавальної діяльності засобами образотворчого мистецтва.

На виставці представлені малюнки майже двохсот дітей у віковій категорії від 6 до 17 років з різних куточків України. Кращі малюнки будуть використані в якості ілюстрацій до дитячої книги з авторськими віршами Митрополита Володимира.

Серед них – і «Портрет Блаженнішого Митрополита Володимира», виконаний вихованкою ЗХК «Фітодизайн» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва Павлюченко Мирославою.

Духівник Фонду пам’яті Баженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, який до речі був головою журі, вручив дипломи переможцям, подяки учасникам та відзначив членів журі.

Символічно, що всім дітям були вручені кулькові білі ромашки – саме цій квітці присвятив один зі своїх віршів Блаженніший Владика. Ніхто з юних художників не пішов додому з пустими руками – всім були вручені подарунки та сувеніри. Після офіційної частини для малечі був проведений творчий майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва. Окрім цього, діти разом із батьками долучилися до традиції, що не так давно буда започаткована у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, коли всі відвідувачі пригощаються бубликами, до яких прив’язаний папірець з висловом cпочилого Предстоятеля – на пам’ять. Бублики за життя дуже любив Владика Володимир та пригощав ними всіх своїх гостей.

Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi