• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Від МІСТА ГІДНОСТІ до УКРАЇНИ ГІДНОСТІ

Від МІСТА ГІДНОСТІ до УКРАЇНИ ГІДНОСТІ

2016-11-21

/Files/images/15156841_1391212100919627_3929552646295090898_o.jpg

21 листопада в День Гідності та Свободи в Ніжинському Будинку дітей та юнацтва за ініціативи Ліги старшокласників м.Ніжина було проведено міський захід "Україна Гідності" з використанням гри з соціальних прав людини "Країні Гідності" в рамках проекту "Молодь для молоді: знай свої права - змінюй життя" від МБО "Партнерство "Кожній дитині".

До участі в заході були запрошені депутат обласної ради Копиця Н.М.( БФ "Копиця") та депутат міської ради Шалай О.В., начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Крапив'янський С.М. та заступник начальника Пономаренко Н.О., завудувачка міського методичного кабінету Левицька Т.М., Луняк Є.М., викладач історико-юридичного факультету НДУ імені М.Гоголя, учасник бойових дій в зоні АТО, представники органів місцевого самоврядування, учасники бойових дій в зоні АТО, Молодіжний парламент міста, актив студентського самоврядування НАТІ та агроколеджу, професійного аграрного ліцею, Ліга старшокласників м.Ніжина та місцеві ЗМІ.

В ході гри 5 рівноправних команд приміряли на себе ролі парламентарів Країни Гідності та відповідно до наданих їм фінансових звітів, розроблених соціальним комітетом Парламенту, обирали стратегію для реалізації соціальних прав в країні. На І етапі гри команди виважено виробляли стратегії в окремих комісіях, після чого спікер кожної команди представив обрану стратегію, а от на ІІ етапі розпочалися справжні бурхливі дебати. Абсолютно всі учасники були залучені до вибору 7-ми основних соціальних прав, на які буде зосереджена соціальна політика Країни гідності протягом найближчих 5 років. Домовлятися було важко, в хід йшли різні методи переконання.

В результаті було напрацьовано стратегію, котра передбачала наступні кроки: соціальне житло для всіх громадян з низьким рівнем доходу, фінансова підтримка молодіжних ГО, які ефективно працюють для забезпечення соціальних прав, загальний доступ до безкоштовної початкової та середньої освіти, зниження внесків на загальнообов'язкове соціальне страхування для молодих підприємців, повне страхування здоров'я для всіх, хто працює,пільги на харчування та опалення для людей з обмеженим доходом та забезпечення отримання відповідної професійної орієнтації, професійної підготовки та перекваліфікації. Дана стратегія соціальної політики, на жаль, не може бути в повному обсязі реалізована відповідно до наявних ресурсів в Країні Гідності.

Варто відмітити, що одна з команд (за рожевим столом), котра замість соціального житла для всіх громадян з низьким рівнем доходу пропонувала вкладати кошти у створення прийнятного притулку для бездомних людей (у співпраці з ГО), виробили найефективнішу стратегію реалізації соціальної політики.

За підсумками проведеної гри, в ході загального обговорення, учасники прийшли до висновку, що дану гру варто використовувати в подальшому для різних цільових аудиторій, з метою напрацювання конкретних кроків, котрі активна молодь міста може зробити задля розбудови хоча б Міста Гідності, а потім і України Гідності в реальному житті.

Велика вдячність всім учасникам заходу за активність і виважену життєву та громадянську позицію!!!

Кiлькiсть переглядiв: 312

Коментарi