СУЗІР'Я ТАЛАНТІВ

2017-05-26

/Files/images/IMG_20170524_194410.jpg

24 травня на сцені міського Будинку культури відбувся звітний концерт творчих колективів Ніжинського Будинку дітей та юнацтва «Сузір’я талантів». Глядацька зала була переповнена вщерть. І не дивно, адже у концерті взяли участь майже 200 вихованців хореографічних, вокальних, декоративних, театральних гуртків від найменших – до випускників. Із величезним хвилюванням за ними слідкували очі мам і татусів, дідусів і бабусь, а ще наставників, які доклали максимум зусиль, часу, терпіння, аби навчити юне покоління всьому, що вміють самі.

Десятки танцювальних номерів, майстерно виконані пісенні твори, декламація віршів, демонстрація творчих робіт – сьогодні 1144 дитини різного віку розвивають свої здібності у позашкільному закладі. А якщо зауважити, що БДЮ – це не школа, куди треба ходити обов’язково, то важко переоцінити нелегку працю керівників гуртків, які вміють заохотити, залучити, прищепити любов до нового і незвіданого, досягти разом із дітьми високих результатів і достойно їх представити на розсуд глядача. Творче кредо колективу – чим більше талановитих дітей, тим впевненіше майбутнє нашої держави.

Минулий навчальний рік приніс БДЮ безліч перемог. Це 19 призових місць в міських, 40 – в обласних, 87 – у Всеукраїнських та 77 – у міжнародних конкурсах. Численні успіхи вихованців, стабільну та затребувану в місті діяльність закладу відзначила у своєму вітальному слові заступник начальника управління освіти Ніжинської міської ради Пономаренко Н. О. Найкращі гуртківці НБДЮ та художні колективи, що взяли участь у концерті, отримали від директора НБДЮ Забродської І. М. грамоти та подарунки, які підготували батьки (голова батьківської ради Ніжинського Будинку дітей та юнацтва – Хоменко С. М.) та люб’язно надали спонсори.

Варто сказати, що програма була вибудувана на засадах патріотичного виховання, любові до України та малої батьківщини: «Україна очима дітей» – так називався виступ театрального гуртка; «Ми – діти твої, Україно!» – хореографічного; «Добрий ранок, Україно!», – вокального ансамблю «Співаночка»; «Тече вода», – у виконанні Софії Походні; про «100 відсотків щастя» співала Марійка Івченко та інші.

Глядачів вразили вокалістка Галина Приходько, гітарист Денис Степаненко та Михайло Філімошин, який грав на західно-афринканському інструменті джембе, так званому мембранофоні. Вони відвідують гурток «Гра на гітарі» (керівник Василь Ващенко). Відомі пісенні твори «Прірва» та «Спи собі сама» у супроводі гітари та джембе прозвучали надзвичайно професійно, що не міг не оцінити зал і нагородив талановите тріо щирими оплесками.

Не менш захоплюючими були композиції зразкового хореографічного ансамблю «Арабеск». Велика кількість задіяних учасників, яскраві костюми, чудова технічна підготовка, вдало підібрана музика, – все говорило про багатогодинні й постійні тренування, а отже – злагодженість колективу й порозуміння з керівником – Оксаною Лисицею.

Окрасою концерту стали вихованці вокальної студії «Співаночка», якою керує Марина Тітова, та театру естрадної пісні «Віват!» під орудую Ніни Крутько.

Нікого не залишила байдужим юна Богдана Марченко, яка виконала «Колискову». Голос дівчини, хореографічна постановка, неймовірні костюми – це була справжня, хоч і невеличка, вистава.

Особливу посмішку викликали виступи найменших – вихованців школи раннього дитячого розвитку «Паростки» (Олена Шевченко) та учасників хореографічного колективу під керівництвом Світлани Гомоляко. І нехай вони ще дошкільнята, нехай не мають відточених рухів, нехай постійно поглядають на своїх наставників, – які ж вони смішні й гарні, наші дітки, які талановиті!

Цього дня випускникам вручили свідоцтва про позашкільну освіту. Але це не означає, що вони перестануть відвідувати улюблений БДЮ. Вже ставши студентами, хлопці та дівчата й надалі ходять на гуртки, співають і танцюють, малюють і вишивають. І це, мабуть, найкраща оцінка педагогам, яким вдалося засіяти в дитячих серцях зерна прекрасного.

Майже тригодинний творчий марафон так захопив і глядачів, і учасників, що час пролетів непомітно.

Приємною несподіванкою для учасників концерту, справжнім феєрверком радості та щастя став фінальний «кулькопад».

Автор сценарію – культорганізатор НБДЮ М. С. Мохир, ведучі концерту Ірина Наконечна та Віктор Прудько.

Дякуємо колективу Міського Будинку культури та особисто директору МБК Драчуку Олегу Юрієвічу за допомогу в організації свята!

Кiлькiсть переглядiв: 351

Коментарi