• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЗАПРОШУВАЛИ ТЕРПСИХОРА ТА «АРАБЕСК»

ЗАПРОШУВАЛИ ТЕРПСИХОРА ТА «АРАБЕСК»

2017-12-04

/Files/images/24131369_2056806574552634_8733646232566416113_n.jpg

У міському Будинку культури відбувся концерт «Танцювальна родина АРАБЕСК» зразкового хореографічного ансамблю «Арабеск» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва, присвячений 20-річчю колективу. Усі два десятиліття його очолює знаний в Ніжині хореограф Оксана Лисиця. Звітуючи про свої успіхи, «Арабеск» підтверджував звання зразкового.

Мова танцю зрозуміла всім і кожному, тож, аби її сприймати, не потрібно чогось особливого. Чудова музика, неповторна юнацька грація, вишукані тематичні костюми, цікаві постановки - все це глядачі мали змогу спостерігати упродовж кількох годин.

Привітати «Арабеск» із днем народження прийшов перший заступник міського голови Ігор Алєксєєнко. Він назвав концерт визначною культурно-масовою подією для міста, а переповнена зала і щирі оплески засвідчили – колектив давно підтвердив свій статус і в ньому ніхто не сумнівається.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський, вручаючи Оксані Анатоліївні Почесну грамоту, назвав колектив великою, дружною сім’єю, де ростуть і мужніють, набираються досвіду й відшліфовують майстерність не одне покоління дітей. «Арабеск» став альтернативою хореографічній школі і школі мистецтв, випрацював власний стиль, має своє неповторне обличчя. І це добре, адже юнь Ніжина має можливість обирати. Крім того, він вручив сертифікат на 30 тис. грн. для придбання професійного взуття юним танцівникам.

Привітати іменинників прийшли їхні друзі та однодумці: зразковий хореографічний ансамбль «Квіти України» Ніжинської дитячої хореографічної школи та народний хореографічний ансамбль «Забава» НДУ імені Миколи Гоголя під керівництвом Олександра Пархоменка, ансамбль «Дивертисмент» цього ж вишу (Ганна Сірякова), ансамбль «Гармонія» Ніжинської школи мистецтв, ансамбль «Шанс» хореографічної школи (Ірина Мірошник), школа гармонійного розвитку «Позитив» (Галина Арвахі).

Не залишилися осторонь святкового дійства й вокалісти. Як завжди позитивно ансамбль «Співаночка» НБДЮ (керівник Марина Тітова) виконав свою улюблену – «Добрий ранок, Україно!». Солістки ансамблю «Віват!» Даша Литвин та Софія Походня теж розбавили хореографічні номери вокальними. Їхній наставник Ніна Крутько зі своїми підопічними підготували особливий ювілейний виступ – пісню про «Арабеск».

До поздоровлень долучився директор Будинку дітей та юнацтва Валерій Примаченко. Він привітав Оксану Лисицю та її вихованців з ювілеєм, відзначив їхню майстерність, нагадав про чисельні досягнення колективу на міських, обласних, всеукраїнських сценах і побажав подальших успіхів.

Особливо хвилюючим був виступ випускників минулих років. Вони підготували відео звернення-привітання своєму викладачу, в якому згадали про перші кроки в хореографії, перші виступи, здобутки й невдачі. Колишні вихованці Оксани Анатоліївни давно стали дорослими, мають власних дітей, але пам’ятають своє дитинство і юність, які стали яскравими й незабутніми завдяки танцю.

Представники батьківського комітету, вітаючи своїх синів і донечок, керівника колективу, подякували всім, хто виховує і розвиває здібності їхніх дітей. Окрім хореографа, на кожному занятті працюють акомпаніатори: Лариса Кікіна, Юрій Дворнік, Ірина Ваніна, Вадим Болбінський (нині пенсіонер). Аби на сцені діти виглядали достойно, чималих зусиль докладають костюмер Ганна Матвійченко, майстри пошиву одягу родина Бондаревських - Андрій та Вікторія та багато-багато інших. Це вони, всі разом, створюють неповторну атмосферу, в якій народжуються й розквітають таланти.

Та червоною ниткою через увесь концерт, звісно ж, були виступи «Арабеску». Всі його учасники - від найменших – до випускників були неперевершеними (сьогодні в чотирьох групах займаються 60 дітей віком від 5 до 17 років). У перших це дійство викликало хвилювання й неприховане захоплення, в останніх – передчуття прощання з дитинством. Але не з танцем, бо, як стверджують закохані в нього, ця пристрасть – на все життя.

Олена НАЙДА

Кiлькiсть переглядiв: 485

Коментарi