ГАРМОНІЯ ТАНЦЮ

2017-12-09

/Files/images/Х6.jpg

9 грудня 2017 року на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва відбувся обласний семінар керівників хореографічних колективів з проблеми «Традиції та інновації хореографічного мистецтва в освітньому процесі в умовах закладу позашкільної освіти» та Фестиваль хореографічного мистецтва «Гармонія танцю» за участю художніх колективів закладів позашкільної освіти області.

В роботі семінару активну участь взяла керівник гуртка-методист НБДЮ Лисиця Оксана Анатоліївна, яка поділилася досвідом роботи у доповіді «Концертна діяльність, як основна складова популяризації хореографічного мистецтва». А поділитися дійсно було чим, бо на мистецькому шляху колективу, довжиною у двадцять років – більше 100 танців та хореографічних композицій, численні концерти, обласні, всеукраїнські та міжнародні фестивалі та конкурси дитячої творчості. ЗХА «Арабеск» бере участь у всіх культурно-масових та мистецьких заходах закладу, міста, області, а це близько 50 виступів на рік. Завдяки збереженню й розвитку своєрідних виконавських традицій, правдивості і чистоті хореографічного малюнку ЗХА «Арабеск» має своє неповторне творче обличчя. Професійний підхід до справи, працелюбність вихованців і велика любов керівника до своїх гуртківців – ось низка умов, за яких приходить успіх у мистецтві хореографії.

В своєму виступі Оксана Анатоліївна наголосила, що активна концертна діяльність була б неможлива без підтримки керівництва освітньої галузі міста, адміністрації та методистів закладу, батьків вихованців. З особливою гордістю керівник ЗХА «АРАБЕСК» похвалилася останнім надбанням колективу – концертним взуттям, яке було подароване Управлінням освіти Ніжинської міської ради на 20-річний ювілей ансамблю.

Обмін досвідом між хореографічними колективами Чернігівщини продовжився під час фестивалю «Гармонія танцю». Вихованці середньої та старшої групи Зразкового хореографічного ансамблю «Арабеск», переможці обласного проекту «Поліський зорепад», вразили своєю майстерністю, естетичністю і гармонійністю поєднання усіх можливостей хореографічного мистецтва, представивши на суд глядачів танці «Натхнення» та «Угорський». За участь у семінарі Лисиця О. А. отримала сертифікат, а ЗХА «Арабеск» було оголошено Подяку від Чернігівського обласного дітей та юнацтва.

Дякуємо Управлінню освіти Ніжинської міської ради за фінансування транспорту для поїздки дітей до Чернігова!

Методист НБДЮ Кікіна Л. В.

Кiлькiсть переглядiв: 395

Коментарi