• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Яскраві діти України» живуть в Ніжині

«Яскраві діти України» живуть в Ніжині

2017-12-23

/Files/images/25299496_384709381954351_5356383993853407116_n.jpg

Кажуть, що у переддень Нового року здійснюються бажання, певно тому саме у ці дні талановитим дітям регіону було надано можливість реалізувати свої творчі мрії.

22 грудня о 15:00 в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Шевченка відбувся гала-концерт учасників обласного етапу дитячого пісенного конкурсу «Яскраві діти України» в рамках Міжнародного фестивалю «SANREMOJUNIOR – Україна» за підтримки організатора конкурсу народного депутата Сергія Березенка, керівництва облдержадміністрації і представників мистецтва.

Мистецький проект «Яскраві діти України» започаткований цього року. Автором ідеї національного пісенного конкурсу та засновником ГО «Яскраві діти України» є народний депутат Ярослав Москаленко, за задумом якого конкурс планувався, як територія дитячої творчості, вільної від штампів та умовностей, що дає можливість розвитку юним талантам, які сповнені безмежним завзяттям і всепереможною енергією, адже в дитинстві мрії здійснюються. По Україні проведено 8 відбіркових етапів. Переможці обласних етапів відбору зустрінуться у березні на головному концертному майданчику країни – у Палаці «Україна» на півфіналі. Кращий співак конкурсу поїде представляти країну до Сан-Ремо.

Народна мудрість каже, що таланти народжуються у глибинці, але ж будь-якому діаманту потрібна огранювання, тому й дитячим талантам у присутності метрів естради потрібен шанс отримати визнання та розпочати дорогу у велике творче майбутнє з новими мистецькими вершинами і цікавими знайомствами.

Організатори конкурсу шукали таланти у найвіддаленіших куточках Чернігівщини. 28 кращих співаків області у трьох вікових категоріях від 8-14 років представили професійному журі своє мистецтво. Серед юних талантів Чернігівщини на гала-концерт були запрошені Софія Походня, Максим Горбатько та Богдана Марченко з Ніжина.

Напередодні гала-концерту 21 грудня відбулася прес-конференція на тему проведення Чернігівського обласного конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України» в рамках міжнародного фестивалю «SanremoJunior» за участю співзасновника Громадської організації «Яскраві діти України», художнього керівника проекту, Заслуженої артистки України Рімми Шаповалової, керівника ГО «Яскраві діти України», режисера-постановника проекту Лариси Леванової, вокального тренеру конкурсу, кастинг-менеджера проекту Євгенії Дубової, керівника гурту Bright band Івана Лопухова, представників Чернігівської обласної державної адміністрації та інші. Підтримав юних конкурсантів і побажав успіхів директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко. А керівник гурту Bright band Іван Лопухов вручив «яскравим дітям» сувеніри.

На гала-концерті учасники конкурсу вперше співали під живий оркестр, ще й під прицілом такої кількості камер. Оцінювали молодих вокалістів відомі співаки та композитори української естради, заслужені та народні артисти України – Тарас Петриненко, Юрій Рибчинський, Руслан Квінта, співачки Ілларія й Таяна. Радо привітав усіх присутніх чернігівців та гостей міста з новорічними та різдвяними святами, звернувся з напутнім словом до учасників обласного відбору Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Гала-концерт переконав, що Чернігівщина надзвичайно багата розкішними дитячими голосами, глибина таланту наших українських дітей просто безмежна! Кожен юний співак був гідний перемоги, бо викладалися всі на повну, намагалися продемонструвати якнайкраще свої вокальні здібності та артистичність, все, чим щиро наділила їх природа, що вклали в їх розвиток їх турботливі батьки та наполегливі педагоги. Від меценатів та організаторів конкурсу всі учасники конкурсу почули безліч схвальних слів та отримали багато подарунків. Тому звістка, що головний приз конкурсу отримала ніжинка, стала для всіх, хто вболівав за наших земляків, найприємнішою та найвагомішою.

Щира, справжня, талановита Богдана Марченко з Ніжина разом із українською народною піснею «Ой люлі, люлі» стала володарем Гран-прі Чернігівського обласного етапу «Яскраві діти України»!

Голова журі, меценат та організатор дитячого конкурсу на Чернігівщині народний депутат Сергій Березенко так сказав про переможницю конкурсу: «Я радий стати ініціатором проведення обласного етапу національного конкурсу «Яскраві діти України» на Чернігівщині, бо для мене це, передусім, означає дати шанс талановитим дітям разом з педагогами усвідомити та розкрити свої творчі здібності. Впевнений, що переможець від Чернігівщини – прекрасна дівчинка з м. Ніжина Богдана Марченко гідно представить Сіверщину у березні 2018 року на головній сцені столиці – Національному палаці мистецтв «Україна». Щиро бажаю їй успіху! Сподіваюся на її перемогу, що означає прямий квиток на міжнародний фестиваль «Сан-Ремо Джуніор», Італія, 2018! Сподіваюся, що конкурс стане доброю традицією і щорічно даруватиме нам свої нові відкриття. Я переконаний, що такі проекти творять європейське майбутнє нашої країни.»

Своє захоплення юною ніжинською співачкою висловив і голова оргкомітету конкурсу – народний депутат України Ярослав Москаленко: «Ніжин і вся Чернігівщина можуть гордитися! Ви маєте справжній діамант – Богдану Марченко. Прекрасне виконання, справжня українська душа! Заслужена перемога, однозначно!» Не змогла стримати свої враження від виступу Богдани і народний депутат Ірина Луценко, яка із суддівського крісла підтримала її гучним «Браво!».

Гарними результатами відзначились і Софія Походня – І місце та Максим Горбатько – ІІІ місце!

Вітаємо Ніну Вікторівну Крутько з грандіозним успіхом її вихованців!!! Колектив Ніжинського БДЮ, в якому під керівництвом Крутько Н. В. відшліфовують свою майстерність Богдана Марченко, Софія Походня, Максим Горбатько та інші талановиті учасники вокального ансамблю "Віват", безмежно радіє за своїх вихованців, що в котре прославили наш заклад та рідне місто!

Богдана, Софія і Максим – Ніжин пишається вами і вашим неперевершеним педагогом! Ваша перемога – це чудовий подарунок місту на Новорічні та Різдвяні свята! Успіхи наших талановитих дітей завжди додають оптимізму та віри у прекрасне майбутнє нашої Батьківщини!

Директор НБДЮ Примаченко В. С.

Фото – Олександр Сенько

Кiлькiсть переглядiв: 351

Коментарi