Музика об'єднує заради добрих справ

2018-02-05

/Files/images/Рисунок18.jpg

У нас немає можливості врятувати весь світ і допомогти усім, хто того потребує. Але в наших силах потурбуватися про дітей, які поруч, зробити приємне діткам, яким не так пощастило, як багатьом з нас. Дітям потрібно знати, що вони комусь не байдужі. Щоб проявити людяність, – багато не треба. Варто лише мати в душі співчуття та любов до ближнього. Показати не словом, а справою, що увага, щирість, доброта, турбота – це не пустий звук, намагалися учасники благодійного концерту акустичної музики «В обіймах часу», що відбувся 2 лютого у Ніжинському БДЮ.

Вже багато років поціновувачі живої музики збираються взимку в нашій залі. Але цього разу музиканти та глядачі мали можливість не тільки насолодитися виступами гуртів, але й проявити найкращі риси душі. Протягом заходу збиралися кошти для Ніжинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, вихованці якого були серед гостей нашого закладу. Сподіваємось, що після відвідування концерту, вони також стали палкими прихильниками ніжинських гуртів: «Acoustics», «Дядя Вася band», «Нівроку», «Say No Name» та «Джерело».

Шукаючи мистецького консенсусу у багатогранному змаганні стилів і напрямків, виконавці раз од разу через авторські композиції та кавер-версії відомих пісень то занурювали глядачів у романтику акустичного звучання, то заповнювали простір зали позитивною енергією етно-фолку, то випромінювали альтернативні хвилі сучасної рок-музики.

Ведення концерту взяли на себе вихованки театрального гуртка НБДЮ Анастасія Калениченко та Дар’я Мирошниченко. Особлива подяка керівнику гуртка «Гра на гітарі» НБДЮ – Василю Івановичу Ващенку – натхненнику та організатору концерту, що відбувся завдяки його ентузіазму, відданості мистецтву та прагненню зробити все, щоб в Ніжині ставало більше і більше шанувальників якісної, живої музики.

/Files/images/IMG-0d270cfedc2960934a2b3a0947e48cdd-V.jpg

Дуже символічно, що благодійний концерт відбувався у день пам’яті відомого музиканта Андрія Кузьменка, який до того ж був сам великим благодійником. На честь Кузьми в залі палали свічки та звучали його ліричні пісні.

Кажуть, що найкраще в нашій пам’яті зберігаються дні, що наповнені яскравими враженнями. Впевнені, що цей вечір запам’ятався всім гарною різножанровою музикою, душевним єднанням і завжди творчою атмосферою Ніжинського будинку дітей та юнацтва.

На кошти, зібрані під час концерту, 5 лютого 2018 року були придбані необхідні речі для вихованців Центру та передані дітям. Музиканти сподіваються, що діти з душевним теплом згадуватимуть їх творчість та подарунки, до яких кожен з присутніх на концерті приклав невеличкі зусилля. Такі зустрічі потрібні не лише дітям, а й, дорослим. Насправді, ніщо не зігріває наші серця і не наповнює наше життя сенсом так, як дитячі посмішки, вдячний дотик дитячих долонь і відчуття безтурботного дитинства у їх щасливих поглядах.

/Files/images/20180205_111156.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 337

Коментарi