• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Свято творчості та натхнення, свято дитинства та радості – 60-річний ювілей Ніжинського будинку дітей та юнацтва!

Свято творчості та натхнення, свято дитинства та радості – 60-річний ювілей Ніжинського будинку дітей та юнацтва!

2018-05-21

/Files/images/DSC_0397.jpg

Щаслива адреса нашого дитинства – так в Ніжині називають Будинок дітей та юнацтва. Його повноправними господарями є понад тисячу мрійників. І вони не тільки мріють, вони досягають високих результатів. 60 років цей осередок дитинства і фантазії, мрій та пошуків дбайливо зберігали і зміцнювали. Історія його становлення цікава і невід’ємна від історії міста. Вона сягає у далекий 1958 рік, коли 19 травня юні мешканці міста одержали чудовий подарунок – новий позашкільний заклад.

Йшли роки, змінювались назви закладу, форми і методи роботи, але незмінною залишалась головна мета – створення сприятливих умов для спільної творчості дітей та педагогів на родючій ниві освіти і мистецтва. Протягом шести десятиріч НБДЮ постійно змінюється та оновлюється. Нині заклад – це кольорова країна яскравих талантів! Це міцна та дружня позашкільна родина – діти, педагоги, батьки!!!

Високими здобутками відзначилися у ювілейний рік вихованці НБДЮ та їх наставники. Це яскраво засвідчила церемонія нагородження гуртківців НБДЮ, їх батьків та педагогів за підсумками 2017-2018 навчального року та з нагоди 60-річчя НБДЮ «Сузір’я талановитих», що відбулася 17 травня 2018 року у НБДЮ.

/Files/images/DSC_0343.jpg

А 19 травня, у день народження закладу-ювіляра, його творчий колектив приймав вітання та демонстрував свої таланти на сцені Міського Будинку культури численному загалу, який зійшовся розділити з НБДЮ чудове свято ювілею. Адже цей ювілей і, взагалі, вся робота НБДЮ були б неможливими, якби поряд не було небайдужих людей. У цей знаменний день в залі зібралось багато поважних гостей, серед яких представники місцевої влади та громади, керівники закладів освіти міста, ветерани позашкілля, батьки гуртківців та випускники НБДЮ. Кожного з них на урочистий захід привела цікава особиста історія, що пов’язує їх з цим позашкільним закладом. І дійсно життєвий шлях майже кожного ніжинця тим чи іншим чином перетинався із славним минулим та бурхливим сьогоденням НБДЮ.

Із привітаннями, відзнаками, почесними нагородами та неодмінними спогадами, пов’язаними із Будинком, до присутніх зверталися міський голова Анатолій Лінник, начальник Управління освіти Ніжинської міської Ради Станіслав Крапив’янський, помічник народного депутата України Олександра Кодоли, голова громадської організації «Ліга ділових жінок» Тамара Стратілат, голова Ніжинської районної Ради Олег Бузун, депутат Чернігівської обласної Ради Валерій Гавриленко, засновник благодійного фонду «Стрічка надії», учасник АТО Олександр Кошевець. До вітань та подарунків долучились Благодійний Фонд «Копиця», Ніжинський міський комітет профспілки працівників освіти, Ніжинська спілка ветеранів, Ніжинський державний університет ім. Миколи Гоголя, Ніжинська дитяча хореографічна школа. Окрасою урочистостей став святковий коровай, виготовлений майстрами ТОВ «Ніжинський хлібо-булочний комбінат».

/Files/images/DSC_0401.jpg

Ніжинському будинку дітей та юнацтва пощастило, що повноправними та активними учасниками всіх подій, що відбуваються у закладі є батьки. Приємно було почути від них зворушливі слова на адресу педагогів закладу та отримати святковий торт на додачу.

/Files/images/DSC_0479.jpg

На свято завітали знані ніжинські творчі колективи «Забава», «Шанс», «Дивертисмент». Їх керівників – Олександра Пархоменка, Ірину Мірошник, Ганну Сірякову – з НБДЮ пов’язує не тільки багаторічна тісна співпраця, а й те, що саме в стінах закладу вони розпочинали свій творчий шлях, навчаючись тут в дитинстві мистецтву хореографії. Під спів випускника НБДЮ Олександра Оніщенка весь зал поринув у спогади, переглядаючи старі фотографії. А музичним вітанням для давніх друзів розчулив глядачів Ігор Дяконенко, який щиро завдячує закладу власному становленню як Відмінника освіти та виведенню його вокальної студії «Автограф» на рівень Зразкової. Символічно, що від теперішнього складу студії "Автограф" виступала Ангеліна Козієнко, онука колишнього директора БДЮ Кир'якової Тамари Іванівні, яка також була серед гостей свята.

В НБДЮ пам’ятають і цінують людей, що зробили свій вагомий внесок в історію та розвиток закладу. Багато з них були присутні на ювілейному святі. Квітами, найщирішими побажаннями, особливою увагою, теплими спогадами вшановували всіх, хто багато років пропрацював в НБДЮ, вкладав свою душу, серце в почесну справу виховання, подарував дітям те розумне, вічне, незгасиме полум’я любові до рідної землі, до життя, до творчості.

/Files/images/DSC_0552.jpg

Із світлим сумом та безмежною вдячністю колеги та вихованці згадували людину, яка, без перебільшення, присвятила своє життя Ніжинському будинку дітей та юнацтва ­­– Лисицю Людмилу Іванівну. Для багатьох вона стала вчителем, наставником, життєвим дороговказом. Вона завжди працювала на перспективу, вірила у ціль і не бачила перешкод, спрямовувала і надихала. Саме вона зробила заклад таким як він є, згуртувала та об'єднала колектив у єдину творчу команду. Присутні в залі, стоячі, віддали їй данину пам'яті під час проникливої хореографічної постановки Оксани Лисиці у виконанні ЗХА «Арабеск», яку вони присвятили Людмилі Іванівні.

/Files/images/DSC_0460.jpg

Корабель Ніжинського будинку дітей та юнацтва завжди іде спільним курсом з іншими кораблями – ніжинськими закладами освіти. Співпраця, співдружність, співтворчість освітян Ніжина в ім'я розвитку Дитини – все це дарує сили йти вперед!

/Files/images/33308752_233548494071603_7717657215565299712_n.jpg

НБДЮ дійсно є чим пишатися. За шість десятиріч він дав путівку в життя тисячам випускників. Тут вони пізнавали світ і себе, робили творчі відкриття, здобували свої перші перемоги. Випуск 2018 року є особливим – ювілейним! Урочисто проводжав заклад у доросле життя свою надію та гордість – 14 випускників. Свідоцтва про позашкільну освіту їм вручив директор Будинку дітей та юнацтва – Валерій Примаченко.

/Files/images/DSC_0484.jpg

Святковий концерт понад дві години дивував глядачів мистецьким різноманіттям. Народні мелодії органічно перепліталися із сучасними ритмами, національні традиції вдало поєднувалися з новітніми технологіями, підкреслюючи в кожному номері багатогранність талантів маленьких та старших виконавців. Зразковий хореографічний ансамбль «Арабеск», вокальні ансамблі «Віват», «Співаночка» та їх солісти, вихованці Школи «Паростки» та юні танцюристи «Живчики», читці, музиканти разом із своїми наставниками створили справжнє свято творчості та натхнення, свято дитинства та радості! Глядачі бурхливими оплесками висловлювали своє захоплення їхнім майстерним виконанням. Піднесений настрій, непідробні емоції, хвилюючі спогади панували протягом всього ювілейного заходу, починаючи від зустрічі гостей у прикрашеному святковими фотозонами фойє МБК, завершуючи видовищним, масштабним фіналом концерту.

/Files/images/DSC_0519.jpg

Гідно відзначивши 60-річний ювілей, заклад вже прагне до нових звершень. А отже, славна історія Ніжинського Будинку дітей та юнацтва творитиметься й далі, щороку поповнюючи біографію закладу яскравими сторінками та творчими здобутками, уславлюючи рідний Ніжин на всю Україну та за її межі.

/Files/images/DSC_0534.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 499

Коментарi