У літечко веселе ми відчиняєм двері!

2014-06-09

/Files/images/IMG_9605.JPG

В школах пролунав останній дзвоник. Розпочалися довгоочікувані літні канікули. Але в Ніжинському будинку дітей та юнацтва продовжує вирувати цікаве, сповнене пригод та розваг життя.

Розпочалися канікули з святкування Дню захисту дітей 2 червня у парку ім. Т.Г. Шевченка. Цей гарний день святкує цілий світ. На святі зібралися дорослі і маленькі гості свята зі шкіл міста. Не секрет, що всі ми родом із дитинства. Діти чомусь завжди прагнуть скоріше подорослішати, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо безтурботні дитячі роки. Адже діти — це цвіт Землі, майбутнє нашої України і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. День захисту дітей вже багато років відзначається на всій планеті. В цей день особливо гостро піднімається питання дитинства, а отже майбутнього. У нашому місті теж піклуються про щасливе, достойне життя будь-якої дитини.

На нашому святі виступив заступник міського голови – Баранков Олег Григорович. Він поздоровив присутніх гостей від імені міської ради, побажав дітям гарних канікул, усім теплого літа та мирного неба над головою. Свято продовжили творчі колективи Ніжинського будинку дітей та юнацтва: зразковий хореографічний ансамбль «Арабеск» (кер. Лисиця О.А., акомпаніатор Болбинський В.О.), хореографічний ансамбль «Усмішка» (кер. Яременко І.М., акомпаніатор Болбинський В.О.), вокальна студія «Співаночка» (кер. Тітова М.І.), театр естрадної пісні «Віват» (кер. Крутько Н.В.), хореографічний ансамбль під керівництвом Гомоляки С.І., вихованці гуртка «Авторська пісня» (кер. Шевченко О.В.), Олег Черненко, вихованець гуртка «Гра на гітарі» (кер. Шереметьєв І.А.). до поздоровлення приєдналася Забродська І.М., що поздоровила всіх зі святом та вручила грамоти найкращим вихованцям та педагогам НБДЮ. Після концерту на всіх чекала різноманітна програма: майстер-класи з виготовлення виробів декоративно-вжиткової творчості (що підготували керівники декоративно-вжиткової творчості НБДЮ), екологічна тропа, спортивні змагання. Тож навіть такий недоречний дощик не зіпсував дитячого свята.

Майже в такому ж складі гуртківці відвідали з благодійним концертом Ніжинський будинок-інтернат. Ці зустрічі вже стали традиційними, наші вихованці розуміють, що їх чекають, їм радіють і це виховує людяність, терпимість, що так потрібні в наш час.

Кожного дня у парку ім. Т .Г. Шевченка педагоги НБДЮ чекають на вихованців закладів оздоровлення та відпочинку м. Ніжина. Вони відвідують різні станції: «Співаночка», «Танцюймо разом», «Грайлик», «Розумійко», «Творча майстерня», де на школярів чекають різноманітні цікаві завдання.

Філія НБДЮ «Райдуга» теж не зачиняє свої двері і кожного дня запрошує дітей мікрорайону.

Вихованці НБДЮ беруть участь у різноманітних екскурсіях по музеям та видатним місцям нашого міста, поїздках до лісу, де вчаться бережливому відношенню до нашої природи.

Цікава програма чекає на вихованців школи «Паростки»: це не тільки заняття, а і мала парусна регата, ігрові програми, екскурсії до пожежної частини, на фабрику іграшок, до салону Природи, поїздка до Менського зоопарку.

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi