День української писемності та мови

2014-11-07

/Files/images/fdWezYgBQL0.jpg

Мова - це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле - український народ.

7 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, що відзначається в нашій державі 9 листопада, в актовій залі НБДЮ відбулася зустріч старшокласників міста з мовознавцями, письменниками Забарним О. В., Шкуліпою А. Г., юними авторами творів, що увійшли до збірки "Майдан очима дітей" (упорядники Пономаренко Н. О., Борисюк С. О.).

Відкрив захід начальник управління освіти Крапив'янский С. М. /Files/images/S1600003.JPG

Учні міського ліцею (вчитель Коткова С. І.) розповіли глядачам про історію цього свята, про славетні та скорботні дати в історії нашої мови, надхненно читали вірші, намагаючись передати силу, безмежність, блискавичність українського слова. /Files/images/S1600026.JPG

Співоча українська мова пролунала у піснях, які виконали вихованки НБДЮ Пригородова Юлія та Марченко Богдана. Українский танок "Дивограй" у виконанні ансамблю "Арабеск" став гідним патріотичним акордом свята.

Сповнені гордістю за свою приналежність до великої української нації учасники заходу заспівали Гімн України перед величезним жовтоблакитним прапором, розгорнути який була надана честь кращим учням гімназії № 3.

Тож, шануймо українську мову, вивчаймо її, борімося за її збереження, як весь наш український народ відстоює цілісність і незалежність своєї держави.

/Files/images/S1600034.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi